Bir kurumun ya da kuruma ait bir binanın CCTV Güvenlik Kamera Sistemleri ihtiyaçlarının tespit edilmesi ve projelendirilmesi alım aşamasının en ayağını oluşturmaktadır. Güvenlik sistemleri ile ilgilenen firmalar risk analizi ile başlayan, değerlendirme, tespit, teknik alt yapı oluşturma, ürün seçimi, proje oluşturma, uygulama ve işletmeye alma ile sonuçlanan güvenlik yönetim ihtiyaçlarınızı süreç içerisinde yönetebilen şirketlerdir.
Bina yönetim sistemleri ya da merkezi yönetim sistemleri olarak bilinen yazılımlar aracılığı ile binalarda ve tesislerde tüm güvenlik sistemlerine ait ürünlerin yönetimi, bu ürünler ile birlikte havalandırma sistemleri, su akış sistemleri, yangın sistemleri de kontrol edilebilmektedir.
Günümüzde fiziki ve elektronik güvenlik sistemleri dışında belge ve kişisel veri güvenliği de çok önemlidir. Şifreler ve kart bilgileri kolayca elde edilebilmekte ya da kişi/kişiler tarafından üçüncü şahıslara verilerek güvenlik açığı oluşabilmektedir. Bu ve benzeri sorunları engelleyebilmek adına daha yüksek güvenlik donanımları ve bu donanımları yöneten yazılımlara ihtiyaç duyulmaktadır.
Bilgi sistemleri uygulamalarının girişlerinde kullanılabilecek yazılımlar ve biyometrik donanımlar ile yüksek güvenlikli çözümler oluşturulabilmektedir. Sadece giriş kontrolü ile sınırlı kalmayarak her türlü onay işlemleri ile de benzeri çözümlerle sahteciliği engelleyebilecektir.
Güvenlik donanımları arasında en üst seviyede olan ve güvenlik denilince ilk olarak kurulumunun yapılması istenilen donanım güvenlik kameralarıdır. Güvenlik kameraları analog sistem ve network sistem olarak ikiye ayrılır.
ANALOG GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ
Analog sistem güvenlik kameraları; çevre güvenliği, bina giriş-çıkış denetimleri, ortak kullanım alanlarının izlenmesi ve kontrol altına alınması amacıyla kullanılmaktadırlar. Tehlikeyi ve olayları anında algılamak, anında müdahale edebilmek, kayıt altına alarak geçmişte oluşan olayları görüntülemek için kullanılan bu sistemler aynı zamanda harici donanımlara yedek alınabilme imkânı sunmaktadırlar.
Kamera sistemleri güvenlik amacının yanı sıra; üretim alanlarında personeli denetlemek ve performans arttırmak amacı ile de kullanılmaktadır. Günümüz teknolojisi yerel ağ veya internet üzerinden izleme olanağı sunmaktadır. Canlı görüntüleri izleme, kayıtları inceleme ve yedek alma işlemlerini internete bağlı olan her bilgisayardan yapılabildiği gibi mobil cep telefonlarından da internet üzerinden yapılabilmektedir.
IP GÜVENLİK KAMERA SİSTEMLERİ
IP kamera sistemleri; çözünürlük ve kaliteli görüntü sağlayabilen günümüzün en gelişmiş ve gelişmekte olan güvenlik sistemleridir. Uygulanabilirlik ve esneklik açısından çeşitlilik sağlayan IP tabanlı güvenlik kamera sistemleri hem kablolama alt yapısı ile hem de kablosuz yapı ile avantaj sağlayabilmektedir.
Yüksek çözünürlük görüntü imkânı veren bu sistemler büyük ve geniş mekânlarda tek analog kamera ile birden çok kameranın verebileceği görüntüyü elde etmek için kullanılmaktadır. Kaliteli görüntü izleme ve kaydetme olanağı sağlayarak güvenliği en üst seviyeye çıkartmaktadır.
Her türlü kişi ve cisim analizleri ve yasaklı bölge oluşturulabilmektedir. Yüksek çözünürlük teknolojisi, alınan görüntülerin revizyona uğramadan bozulmayarak büyütülmesine ve kayıt izlerken yakınlaştırma yapabilmesine imkân sağlamaktadır.
IP kamera sistemleri mobil cep telefonları ile izleme, sesli görüşme, video analizleri ve tek noktadan yüzlerce güvenlik kamerasına erişebilme olanağı sağlar. Ağ tabanlı kamera kayıt cihazları ve sunucu tabanlı diğer seçenekler çoklu ve potansiyeli yüksek olan yer ve mekânlar için tasarlanmaktadır.
Leave A Comment